donderdag 19 maart 2020


Afbeeldingsresultaat voor samen tegen corona



Samen tegen corona...
 Samen tegen corona...








Lieve jongens en meisjes van het derde leerjaar,


Door het corona-virus moeten wij allemaal zoveel mogelijk ‘in ons kot’ blijven. In het begin van de week waren er nog enkele kinderen op school. Ook alle juffen en meesters waren aanwezig op school, maar meester Wim en mevrouw Stefanie besloten dat er een heleboel juffen en meesters van thuis uit moesten werken, want elke dag kwamen er minder en minder leerlingen naar de schoolopvang!

We zijn heel blij dat superveel mama’s en papa’s kunnen thuis blijven om voor hun gezinnetje te zorgen. Samen krijgen we het virus wel klein! Hopelijk raken we ‘gezond’ door deze vervelende periode heen.

Nu we elkaar een hele tijd zullen moeten missen, willen we toch via deze weg wat contact houden.
Maak het thuis heel gezellig. Ontspan regelmatig, speel veel buiten in de zon, want ze doet ook haar uiterste best momenteel. Lees een mooi boek, knutsel iets leuks in elkaar of prikkel de hersenen met een tof gezelschapsspel!

Probeer ook dagelijks wat te werken in je bundels of aan je bingeltaken.

Enkel voor de liefhebbers … Op de website hieronder vind je per leerjaar elke dag een pakket met dagtaken. Deze dagtaak bevat zowel oefeningen voor taal als rekenen, een leesopdracht en een leuke creatieve opdracht. Vaak is er ook een opdracht voor WO voorzien. De correctiesleutel verschijnt de volgende dag samen met de dagtaak voor de nieuwe dag. Zo blijft het aanbod mooi uitgebalanceerd.

  Ø www.plantyn.com › web › leerleefbeleef › basis


Hieronder ook nog enkele sites waar je kan op oefenen of zelfs een spelletje kan spelen:

  ü  https://www.uitgeverijaverbode.be/Pub/zonnestraal/zonnestraal-Archief.html
  ü  https://www.xnapda.be (-> instructiefilmpjes en automatisatiefilmpje s)



Afbeeldingsresultaat voor idee
      O ja … nog een leuk idee!! 
Heb je een vraag, wil je een leuke boodschap overbrengen aan jouw klasgenootjes of een leuke foto laten zien, dan mag je deze gerust doormailen naar het emailadres van juf Benedicte (benedicte.lourenco@vklsbissegem.be) of juf Ingrid (ingrid.devos@vklsbissegem.be) . Dan plaatsen we dat zo vlug mogelijk op de blog.

Dikke knuffels vanop veilige afstand en tot binnenkort!
De juffen van het 3de leerjaar


Geen opmerkingen:

Een reactie posten